Eraser 6.2.0.2979

Az Eraser egy olyan fájleltávolító/ törlő alkalmazás amivel úgy tudunk bizalmas tartalmakat törölni a merevlemezről, hogy az a későbbiek folyamán semmilyen módszerrel már nem állíthatóak vissza. Ez a Free alkalmazás több módszert is támogat, többek között a Gutmann, Schneier is felfedezhető ezen a listán. Adatmegsemmisítő program…

Ha rendelkezel olyan fájlokkal amik olyan tartalommal bírnak amik rád nézve nem előnyös, esetleg a tartalma nem tartozik másokra, esetleg fölöslegessé vált, tartasz attól hogy törölt adat visszaállítóval még visszahozható, akkor vesd be annak végleges törlésére az alábbi szoftvert ( Eraser ).

A használata nem bonyolult, csak telepíteni kell és automatikusan hozzárendeli magát a jobb egérgombos menühöz ahol csak a törlendő fájlra kell majd kattintani. Egyszeri konfigurációt azért igényel, ahol nekünk kell megadni a számára hogy mennyire biztonságos módszert használjon. Többek között ismeri a Gutmann (35 menetes), Schneier ( 7 menetes) törlési eljárásokat is. Természetesen az Eraser ettől többet tud, a telepítése után választhatjuk ki a számunkra ideális módszert. Bármelyik mellett tesszük le a voksunkat, komoly fába vágja a fejszéjét az aki ezek után eredményt próbál meg elérni.

A jobb egérgombos elérésen kívül az Eraser azt is támogatja, hogy kézzel adjunk meg a számára elérési útvonalakat, így könnyebb használni. Ha rendszeresen dolgozunk bizalmas jellegű tartalmakkal, a beállításoknál időzített feladatok is létrehozhatóak, így automatikusan tud fájlokat megsemmisíteni. A kínálatunkat tekintve az Eraser nem az egyetlen szoftver, amivel ezeket a feladatokat végre lehet hajtani, ilyen a Files Terminator Free, vagy az east-tec Eraser, egy Magyar fejlesztés a KORO File Shredder ami szintén több metódust biztosít a biztonságos fájlmegsemmisítéshez.

Érdemes megjegyezni, attól függően hogy milyen törlési metódust választunk az eljárás több időt is igényelhet, értelemszerűen a biztonságosabb hosszabb időt vesz igénybe.

Az Eraser egy speciális fájltörlő szoftver, amivel véglegesen tudod törölni a számítógép merevlemezéről azokat a tartalmakat amik bizalmas információkat tartalmaznak. 

Eraser

Eraser Összefoglaló:

  • fájlok végleges törlése (szinte bármit támogat)

  • hatékony adatmegsemmisítési módszerek
  • többek között kezeli a Gutmann és a Schneier módszert is

  • installálása után a jobb egérgombos felületről érhető el

  • egyszeri konfigurációt igényel csupán

  • Angol nyelv
  • teljes verziós változat ( Freeware )

  • Hivatalos oldal: http://eraser.heidi.ie/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
Eraser
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek